Stichting Islamitisch Seminarium is ervan overtuigd dat onderwijs de participatie en integratie van de islamitische gemeenschap in de Nederlandse samenleving kan bevorderen. De islamititsche gemeenschap is een zeer diverse gemeenschap qua etnische en culturele achtergrond en religieuze traditie. Voor de participatie en integratie van deze gemeenschap in de samenleving, is er behoefte aan deskundigheid, met name op het gebied van; leidende, begeleidende en adviserende posities.

Onderwijs

Met ons onderwijs willen we de ontwikkeling, participatie en integratie van de islamitische gemeenschap in de Nederlandse samenleving bevorderen. Een zeer diverse gemeenschap qua etnische en culturele achtergrond en religieuze traditie. Voor de participatie en integratie van deze gemeenschap in de samenleving, is er behoefte aan deskundigheid, met name op het gebied van; leidende, begeleidende en adviserende posities.

Stichting Islamitisch Seminarium leidt deze deskundigen op. Ons opleidingsaanbod voegt iets toe aan de sociale en intellectuele ontwikkeling van de samenleving als geheel.

diversiteit, levensbeschouwingen, beroepskwalificaties

Onderwijsinhoud

diversiteit, levensbeschouwingen, beroepskwalificaties

Onderwijs-inhoud

Studeer je aan de Stichting Islamitisch Seminarium, dan leer je o.a. over:

diversiteit binnen de islamitische gemeenschap (geloofsleer, het godsdienstige ritueel, de organisatie en de sociale en culturele traditie)

andere levensbeschouwingen in Nederland en deze respectvol behandelen

algemene beroepskwalificaties

.